Stánky se připravují

Exotické dřevo na dřevěnou terasu

Exotické dřevo na  dřevěnou terasu osloví všechny, kteří od svého domova očekávají více než jen místo pro trávení času. Taková terasa
jiskří barvami, je extrémně odolná a odolná každodennímu používání a navíc nám připomíná bezstarostné chvíle strávené na exotické dovolené. 
Jedno je jisté, dřevěná terasa z exotického dřeva je řešením pro náročné.

Drevena-terasa-garapa-paraha 1

Obsah:

Dřevěná terasa z exotického dřeva - kouzelné barvy 


Dřevěná terasa z exotického dřeva sice není nejlevnější řešení, ale jedno je jisté – cena je v tomto případě úměrná kvalitě tohoto typu výrobků. terasová prkna z exotických dřevin mají velmi dobré funkční vlastnosti, díky kterým jsou schopny přežít ve venkovní zahradní architektuře až 30-50 let. Dokonale se vyrovnávají s měnícími se povětrnostními podmínkami, biologickými faktory, vlhkostí a intenzivním používáním. Díky tomu je výroba terasy z exotického dřeva dobrou investicí na mnoho a mnoho let. Neměli bychom zapomínat ani na to, že terasová prkna z exotických dřevin potěší svou barevností, díky které vnesou do domácích relaxačních zón neopakovatelnou atmosféru, díky které se můžeme přesunout i do nejzazších koutů naší zeměkoule a cítit se jako na exotickou dovolenou. Lidem, kteří by si takto rádi zařídili své domácí relaxační zóny, se jistě bude líbit nabídka terasových prken od DLH Hrdina.

 

Dřeviny:

Ipe, Cumaru, Garapa, Jatoba, Massaranduba – původem z Střední a Jižní Ameriky

Dřevěné terasy Ideck Ipe

 Ipe je dřevo, které roste jak ve Střední Americe, tak v Jižní Americe. Tato odrůda je považována za jednu z nejtrvanlivějších na světě,   pokud jde o exotické dřevo. Stojí za to napsat, že Ipe má podle amerických norem třídu A-1, což je úplně stejné jako betonářská ocel.   Tato odrůda je těžká a velmi tvrdá, takže snese různé povětrnostní podmínky a intenzivní používání. Ipe má také vysokou odolnost
 proti hnilobě, biologickému stárnutí a oděru. Barvy dřeva sahají od žluté, přes červenou až po velmi tmavě hnědou, a proto je terasa   zakončená takovými prkny skutečně pestrá.

 

Dřevěné terasy Ideck Cumaru

Cumaru je další dřevinou, která roste ve Střední Americe a Jižní Americe, je cumaru. Terasová prkna vyrobená z této odrůdy jsou odolná vůči plísním, hmyzu a hnilobě i hnilobě, oděru a měnícím se povětrnostním podmínkám, takže si velmi dobře poradí s venkovními podmínkami. Cumaru má bohatou zrnitost a krásnou barvu - kombinaci hnědé s přidáním červených, mahagonových nebo žlutých pruhů, díky kterým vypadá na terasách mimořádně atraktivně.


Dřevěné terasy Ideck Garapa

Garapa je dřevo kterému se také říká brazilský jasan je listnatá dřevina s vysokou trvanlivostí.    
Hlavní země původu:  garapa pochází převážně z Jižní Ameriky z Brazílie.
Dřevina Garapa je světle žlutohnědé dřevo, které na vzduchu na povrchu částečně tmavne na středně hnědou barvu. Garapa má převážně přímé vláknění. Garapa má hustotu po vysušení od 800 do 1000 kg/m3, průměrně 900 kg/m3. Suší se pomalu a při použití má dobrou stabilitu.

 

Dřevěné terasy Ideck Jatoba

Jatoba je dřevo kterému se také říká diamantová třešeň je listnatá dřevina s vysokou trvanlivostí.    
Hlavní země původu:  jatoba Střední a Jižní Amerika, Brazílie,Bolívie,Peru Venezuela, Trinidad,Panama, Guyana,Surinam,Kolumbie.
Dřevina Jatoba má bělové dřevo šedohněde běl 6 - 12cm široká . Jádrové dřevo: oranžové až tmavě červenohnědé, také fialově tónované, často tmavě žilkované (žilky asi 1cm široké) Dřevo je velmi tvrdé, cca 2x tvrdší než dub, těžké a odolné, vlákna: rovná někdy lehce spletená, textura: střední

 

Dřevěné terasy Ideck Massaranduba

Massaranduba je mimořádně jemné, rovnoměrně strukturované a rovně rostlé dřevo má purpurově červenohnědou barvu s různými odstíny. Barevné rozdíly u massaranduby mezi jednotlivými prkny jsou přirozené a obvyklé. V dřevině massaranduba se mohou vyskytnout otvory od hmyzu, které však neovlivňují trvanlivost a statické vlastnosti. Dřevo massaranduba je velmi tvrdé a má dlouhou životnost díky vysoké hustotě a obsaženým látkám.Tyto olejnaté obsažené látky mohou být během první fáze vystavení povětrnostním podmínkám vyplaveny deštěm.

 

Merbau, Bangkirai, Kempas – původem z Asie

 

Dřevěné terasy Ideck Jatoba

Merbau je jednou z nejoblíbenějších a nejčastěji používaných exotických dřevin v Evropě. Merbau se vyskytuje se v Asii, ale také v Austrálii. Terasová prkna merbau z této odrůdy jsou velmi odolná vůči mechanickému poškození a působení škodlivých vnějších faktorů, jako jsou plísně, hmyz nebo vlhkost. Barvy prken se pohybují od světle hnědé až po tmavě hnědou se zlatým leskem, díky čemuž terasa jimi dokončená vypadá, jako by byla posypaná zlatem.

 
 

Dřevěné terasy Ideck Jatoba

Bangkirai je dalším mimořádně ceněným druhem exotického dřeva, které pochází z Asie. Tato odrůda je velmi tvrdá, má vysokou odolnost proti oděru, poškrábání a poškození, díky čemuž terasa zakončená takovými deskami dobře zvládne intenzivní používání. Dřevěné terasové desky bangkirai je proto možné použít nejen na domácích terasách, ale také v okolí veřejných budov, jako jsou restaurace nebo hospody, které jsou zejména v jarní a letní sezóně velmi oblíbené, a proto jsou každý den vystaveny zvýšenému používání. . Za zmínku také stojí, že odrůda bankgirai se díky tomu, že splňuje tak vysoké nároky na odolnost, používá jak k výrobě terasových prken, tak i mostů a ochrany břehů. Navíc má velmi vysokou přirozenou odolnost vůči biologickému rozkladu. Desky vyrobené z této odrůdy mají hnědou barvu a neviditelnou kresbu zrna.
 

Dřevěné terasy Ideck Kempas

Kempas je dalším druhem dřeva, které pochází z Asie, je Kempas. Jeho největší provozní výhody jsou: tvrdost, životnost a vysoká odolnost proti oděru. Tato odrůda nepodléhá hnilobě plísněmi, mikroorganismy ani napadením hmyzem, proto se jí dobře daří ve venkovní zahradní architektuře. Kempas má růžové až červenohnědé barevné schéma.

 

 

 

Dřevěná terasa z exotického dřeva – proč se to vyplatí?


Dřevěná terasa z exotického dřeva, jak již bylo zmíněno dříve, je dobrou investicí na mnoho a mnoho let. Je to dáno především vlastnostmi exotických dřevin, díky kterým jsou desky z nich tak odolné a odolné každodennímu používání.

Drevena-terasa-merbau-tClip-apolinar 1

Vysoká voděodolnost


Odrůdy exotického původu jsou bohaté na oleje a třísloviny, díky čemuž jsou vysoce odolné vůči kontaktu s vodou. Díky tomu je lze použít k úpravě povrchů kolem rybníků, koupališť a jakýchkoli jiných vodních nádrží. Dřeviny, které jsou nejvíce odolné vůči vodě, jsou Ipe, Merbau, Cumaru a Bangkirai, které zahrnují nejvyšší třídu použití 5 – dřevo neustále vystavené mořské vodě.

 

Přirozená odolnost vůči biologickému rozkladu


Terasová prkna z exotických dřevin mají vysokou přirozenou odolnost vůči biodegradaci, což znamená, že nejsou náchylná mimo jiné k plísním, termitům, hmyzu nebo mikroorganismům. Je však vhodné připomenout, že jednotlivé odrůdy mají různý stupeň odolnosti vůči výše uvedeným faktorům, proto se při výběru terasových prken vyplatí přečíst si podrobný popis daného produktu.

 

Pro všechny povětrnostní podmínky


Terasa zakončená prkny z exotického dřeva je vysoce odolná vůči vlivu měnících se povětrnostních podmínek, což je důležité zejména v našich klimatických podmínkách, kde se občas setkáváme s nadměrným slunečním zářením a následně deštěm nebo sněhem.

 

Odolné každodennímu používání


Terasová prkna z exotického dřeva se liší stupněm tvrdosti, ale všechna jsou vysoce odolná proti oděru a nárazům, díky čemuž úspěšně odolávají útrapám každodenního používání.

 

Náhrada za exotickou dovolenou na terase?

 

S terasovými prkny od DLH Hrdina z exotického dřeva je to možné! Pamatujte, že takové výrobky září barvami, dodávají terase jedinečné kouzlo a zároveň splňují nejvyšší standardy kvality, které ocení i ti nejnáročnější zákazníci.